IBT+ Cursusinhoud

Security Biker

Deze drie daagse training wordt door meerdere organisaties gevolgd zoals handhavers van gemeentes, politiebikers en beveiligingsbikers. Ieder toegespitst op hun eigen taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden. De basis van deze cursus is voor alle disciplines gelijk. Samenwerken kan dus heel goed!

Observeren in burger

Steeds vaker worden er ook in de horeca en op evenementen observatieteams ingezet. Goed en effectief observeren vraagt om een serieuze aanpak. Deze driedaagse training bereidt goed voor op het werk in het veld. Teamwork en gefocust kunnen werken zijn hierin geen overbodige luxe!Leidinggeven / CP

Als IBT+ teamlid kan het zomaar zijn dat je een groep beveiligers aan moet sturen of als centralist op een Centrale Post belandt. Leiding-geven en motiveren is aan vak apart.

 

Gedurende het gehele traject zal er aandacht zijn voor het leiding nemen en motiveren van collega's.

Spotten & Profilen

Spotten en Profilen wordt gecombineerd met de module Observeren in burger. Tezamen ontstaat zo een goede inhoudelijke training die optimaal voorbereidt op het echte werk.

 

Het spotten van afwijkend of opvallend gedrag in grote mensenmassa's maakt proactief beveiligen mogelijk en kan veel ellende voorkomen.Aanhouden

In deze training is aandacht voor het op een nette en correcte wijze aanhouden van een verdachte. Ook als deze tegen mocht werken.

 

Hoe gecontroleerder een aanhouding verloopt, hoe minder "heisa" dit geeft voor de omgeving. Vooral ook tactisch handelen is hierin een must!

Weerbaarheid

Hoe is mijn houding, hoe gebruik ik mijn stem en wat doe ik als ik door een bezoeker beetgepakt wordt?

 

In deze meerdaagse training wordt hierin aandacht besteed. Mindset, houding en mentale en fysieke weerbaarheid zijn waardevol!Bedrijfshulpverlening

In de volksmond bekend als de BHV cursus,

Alle IBT+ teamleden zijn in het bezit van het BHV Certificaat conform de NIBHV richtlijnen. Brandbestrijding, ontruiming en eerste medische hulpverlening zijn onderwerpen die binnen de gevolgde BHV cursus aan de orde komen.

EHBO

Eerste Hulp Bij Ongelukken. Alle IBT+ teamleden hebben deze cursus gevolgd en afgesloten met een examen en zijn Oranje Kruis gecertificeerd.

Dit stelt ze in staat ook op medische spoedmeldingen te kunnen reageren en hulp te verlenen. Een extra veilig gevoel!

 EHBDu / EHBDD

Eerste Hulp Bij Drank en Drugsincidenten is een must om als beveiliger binnen het IBT+ team te hebben. Naast het herkenn van middelengebruik en de daarbij behorende gedragingen, bestaat een groot deel van deze cursus uit het eerste hulp verlenen bij gezondheidsverstoringen.

Rechtskennis+

De wetten en regels zijn complex, zeker in een steeds verder verhardende maatschappij. In deze cursus vindt een verdieping plaats van de bevoegdheden, rechten en plichten die bij het werk binnen het IBT+ team komen kijken. Kennis maakt het optreden daadkrachtig en zinvol